Køb af færdiglavet hønsehus

Hvis man vælger at anskaffe sig høns, så er man også nødt til at anskaffe sig et hønsehus, hvis man ikke f.eks. har en lade de kan gå ind i. Der er rigtig mange måder man kan lave et hønsehus på, men man kan også vælge at købe et færdiglavet hønsehus. Der er en lang række fordele ved at købe et færdiglavet hønsehus.

For det første er det meget lettere, end hvis man selv skal ud og lave sig selv et hønsehus. Det kan også være at man bare ikke har kompetencerne til at bygge et hønsehus i ordentlig kvalitet, også er det altså bedre at bruge de ekstra penge på at købe et ordentligt hønsehus fra nogle der har forstand på det.  

Det er ikke bare lige at købe et hønsehus, man skal gøre sig nogle tanker inden at man bestiller det. Man skal først og fremmest vurdere om det er stort nok til det antal høns, som man har besluttet sig for at anskaffe. Man plejer at regne med 0,5-0,6 kvadratmeter pr. Høne som skal være i hønsehuset. Vi anbefaler selvfølgelig at man har mere plads end disse “minimumskrav”, men det er op til en selv. 

En anden ting du skal tage stilling til er, om du selv skal kunne gå ind i hønsehuset. Det kan helt klart anbefales at købe et hønsehus der er i fuld højde, så man selv kan gå ind i det. Det gør det langt lettere at rengøre samt at hente æg fra dem.  

Det er også vigtigt at tjekke om hønsehuset kan bære sig selv + din vægt, hvis det f.eks. bliver klodset op på sten for at komme lidt op i højden.  

Hvor skal jeg placere mit hønsehus 

Du skal også gøre dig en lang række tanker, når du skal vælge en placering til dit hønsehus. Vi anbefaler at vælge et sted i haven, hvor der både er sol og skygge. På den måde så bliver hønsehuset ikke alt for koldt, men det bliver heller ikke for varmt.
Yderligere skal du tjekke op med din kommune og lokalplanen for, om der er nogle specifikke regler for, hvor du må placere dit hønsehus.  

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *